Нажмите "Enter" для перехода к содержанию

Луценко про Януковича: при мені ніхто не забуде

Юрій Луценко, Генпрокурор України: «Заяву про те, що нібито ГПУ зупинила справи проти Януковича та його поплічників, я розглядаю виключно як політичні маніпуляції тих, хто не задоволений наступом на корупцію по всій країні, зокрема і в місті Львові. Це виключно маніпуляція, щоб відвести увагу від того, що у Львові найулюбленіший працівник міського мера був взятий на гарячому спільно із СБУ на отриманні хабаря. Причому був настільки
прогресивний, що оголосив усю шкалу послуг. Раніше долю керівництво отримувало в 10%, тепер криза – тому 7%, а якщо десь знайдете, куди вивезти львівське сміття – то 5%. Звичайно, це обурливий та ганебний факт і якось його треба перебивати. Я б на місці львівського керівництва подякував Генеральній прокуратурі, а точніше – військовій прокуратурі та СБУ за очищення мерії від корупції та політичного сміття. На жаль, вони обрали інший шлях. Не знаю, звідки висмоктували, але заявили, що ми знищуємо справу Януковича.

Подивіться на мене. Напевно, вся Україна знає історію мого життя. Ви можете собі уявити, щоб під моїм керівництвом Генпрокуратура думала, як би знищити справу Януковича? Це абсурд.

Нагадую: згідно чинного законодавства слідство може йти не більше одного року, всього 12 місяців. Я очолив ГПУ після того, як пройшло 2,5 роки розслідування резонансних справ на Майдані. Як же сталося, що ці справи досі актуальні. Тому що закон дозволяє зупиняти справу за розшуком підозрюваних. Є й інші підстави для зупинки. Але це дає перейти нам до спеціального режиму засудження – заочного засудження.
Я наполегливо буду продовжувати свою роботу і запевняю українців, що відразу після технічних, але дуже важливих у процесуальному плані змін до законодавстві щодо порядку заочного засудження організованих злочинних груп по статті 255 ми готові будемо передавати до суду справи Януковича та його оточення.

Всім решта – не розслаблятися. Обшуки були не тільки у Львові, але й Кривому Розі, де є серйозні підстави підозрювати міське керівництво у розкраданні державних коштів. Вони відбуваються і в інших містах. Сьогодні, наприклад, у Менській колонії, також не чужій мені, в якій заступник начальника за гроші відпускав на умовно-дострокове звільнення. А також багато інших речей, які робляться в щоденному режимі спільно – Генпрокуратурою, СБУ, МВС та ДФС.

Успіхом ми будемо вважати обвинувальний вирок суду. І до цього ми достатньо близькі. Саме тому так активізувалися наші критики. Бо дуже близькі початки судових процедур, які вони 2,5 роки якось уникали. При мені цього не буде».

Ваш комментарий будет первым

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Translate »